lunes, 7 de mayo de 2012

Per què s'ha de mantenir la llengua catalana?


Aquelles persones que hagin visitat qualsevol part del territori de Catalunya, sabran que a diferència de la gran part de la resta de l'Estat espanyol, la llengua oficial juntament amb el castellà és el català. En un principi aquesta situació no hauria de donar cap maldecap però no és exactament així, sinó que des de fa bastant temps s'intenta fer que la gent no conegui aquesta llengua. L'últim capítol d'aquesta situació l'han dut a terme certes persones que manifesten sentir-se discriminades a Catalunya com a conseqüència de que els seus fills no saben llegir ni parlar adequadament el castellà ja que reben l’educació als col·legis en català, quan segons ells hauria de ser a l'inrevés. Doncs bé, avui he decidit fer un comentari que inclourà la meva opinió al respecte de tota aquesta qüestió.
Jo com be sabreu alguns, tal i com he publicat en aquest blog, he residit gairebé sempre a la ciutat de Reus, i aquí m’he escolaritzat en català, i juntament amb això també he après a parlar castellà i anglès. Actualment puc defensar-me millor o pitjor amb les tres llengües. Al mateix temps he vist casos en que a la gent li costa parlar una llengua o una altra, però no perquè aquesta gent hagi estat escolaritzat amb una o altra llengua, sinó que va més lligat a la capacitat o a l’esforç que l’individu hi posa.
Amb això vull dir que crec que voler buscar una discussió sobre el tema de la immersió lingüística a Catalunya, representa desviar altres temes més importants del panorama actual, i al mateix temps barrejar-ho amb els problemes polítics que hi ha en l’actualitat.
Si s’observa aquest mapa que representa l’ús de les diferents llengües a Europa a la xarxa social coneguda com a Twitter, veureu en groc, com el català és suficientment important per considerar-lo important a Catalunya, però veiem que l’ús del castellà a Catalunya també és força comú a la zona més costera, cosa que coincideix amb les ciutats més grans del territori. 
Font: http://www.recercaenaccio.cat/
Per acabar només vull dir que intentar acabar o no amb una llengua, en un món tant globalitzat i tant connectat entre si, crec que és una contradicció. A més a més, si un es passeja per qualsevol ciutat catalana, podrà experimentar el fet d’escoltar a gent provinent o originària de qualsevol part del món parlant en àrab, en rus, en francès, en anglès, etc.

By Burp

No hay comentarios:

Publicar un comentario