jueves, 9 de mayo de 2013

Cartografia 3: El Grafcan

Probablement molts de vosaltres no sabrà que existeix, igual que en altres zones d'Espanya, un visor online de les Illes Canàries, en el que un en qualsevol moment pot passar-se una bona estona fent consultes sense parar. Aquest visor es troba ubicat a la següent direcció: http://visor.grafcan.es/visorweb/
En concret si aneu a la direcció esmentada es trobareu amb la següent imatge:
Font: http://visor.grafcan.es/visorweb/
Un cop heu arribat aquí el dubte es saber que fer a partir d'aquí, i la veritat és que es poden fer varies coses, com per exemple la que us mostraré:
Pas 1: Si aneu a la dreta veureu quatre pestanyes que corresponen a "Contenido", "Búsqueda", "Leyenda", i "Kml". Si cliqueu a l'opció de contenido veureu que a l'hora hi ha tota una serie d'opcions. Jo a la que estic acostumat és a la que hi ha sobre l'apartat de cartografia bàsica en la que cal marcar "ortofoto urbana alta resolución".
Pas 2: Un cop fet això anterior el que toca ara es anar a la pestanya del costat de "Búsqueda", i veureu el següent requadre:
Font: http://visor.grafcan.es/visorweb/
Pas 3: En aquest apartat el que podeu fer es posar a dalt el nom d'un municipi o població de les Illes Canàries, com per exemple el de la Orotava, i llavors us sortiran una sèrie d'opcions a triar:
Font: http://visor.grafcan.es/visorweb/
Pas 4: Si s'agafa la tercera opció, veurem com hi ha un canvi en el mapa que ens portarà a veure una imatge en la que ens marcarà el contorn o límit corresponent al terme municipal. O sigui que ens hauria de sortir el següent:
Font: http://visor.grafcan.es/visorweb/
Pas 5: Després d'haver vist això si agafem el ratolí i fem zooms a la part que es veu marcada per quadres vermells podrem veure el següent:
Font: http://visor.grafcan.es/visorweb/
Pas 6: Així en aquest cas tindríem la imatge aèria, corresponent a la imatge anterior. A més a més, per acabar de rematar el tema si observeu el recuadre blanc amb una espècie de dibuix que representa una persona, que hi ha a la part superior dreta i l'agafeu arrossegant-lo fins a la imatge, tindreu la possibilitat de veure una imatge a peu de carrer de la zona. Un exemple seria la imatge següent:
Font: Google Maps
Pas 7: A més a més, si torneu enrere fins a la imatge aèria anterior, a la part esquerra superior veureu també una sèrie d'icones. Si agafeu, per exemple, la que correspon a una espècie de regle tindreu l'opció de mesurar sobre la imatge aèria la distancia entre dos punts o més.

En fi, cal destacar que podria explicar moltes més coses però amb aquesta petita mostra ja podeu veure com funciona una mica pel damunt aquesta eina.

By Burp

No hay comentarios:

Publicar un comentario