sábado, 5 de septiembre de 2015

Refugiats i Europa

En els últims dies si qualsevol persona es detén a observar que esta passant a Europa, llegint o escoltant els diversos mitjans de comunicació s’haurà assabentat de que existeix un problema en relació a una gran quantitat de refugiats provinents bàsicament de Síria.

Doncs bé, un cop més vull criticar la forma d’actuar tant dels governs europeus com dels mitjans de comunicació a l’hora d’informar d’aquesta problemàtica.

Fa uns anys, quan va començar el conflicte de Síria, molts països d’Europa i països del món es van rentar les mans i no van voler participar directament en el conflicte evitant situacions que han anat a pitjor, vists els resultats que s’han donat fins a l’actualitat. Com alguna vegada comento amb els amics, suposo que si la zona de Síria tingués petroli o algun altre recurs natural la lògica indica que s’hagués actuat de forma diferent i actualment no parlaríem de tots aquests refugiats que busquen asil bàsicament a Alemanya.

A més a més, jo com a ciutadà espanyol fa temps que veig com es demana ajuda a la Unió Europea per combatre el problema de la immigració provinent d’Àfrica amb destí Europa, creuant bàsicament l’Estret de Gibraltar, i com aquesta organització no prestava l’atenció adequada. En canvi, ara que el problema afecta una part de Centre Europa i Alemanya, la cosa canvia i el problema es tal que han obligat a la Unió Europea a plantejar-se el fet de repartir-se els refugiats pels països d’Europa.

A més a més, estic bastant indignat veient com ara, per exemple, a la localitat on visc es planteja la possibilitat d’acollir una quantitat de refugiats. Amb això, el que vull dir, és que si qualsevol persona passeja per la ciutat de Reus, veurà una quantitat de persones indigents, que o bé demana diners o viu al carrer i que jo sàpiga no es fa res per ajudar-les, unit al fet de que als mitjans de comunicació s’evidencia el fet de que a la ciutat hi ha una gran quantitat de pisos desocupats i que son la majoria de titularitat dels bancs.

Doncs bé, resumint el meu comentari, crec que en l’actualitat el món és tant global que si no s’intervé en zones que suposadament estan allunyades del primer món, tard o d’hora repercutiran en el primer món, on actualment rebre més immigrants o refugiats pot acabar generant en la població occidental problemes relacionats amb el racisme, la xenofòbia, el terrorisme, una mala cobertura medica, abús de serveis bàsics, problemes de sanejament, més atur, etc.


By Burp

No hay comentarios:

Publicar un comentario