sábado, 1 de septiembre de 2012

Espanya +IVA



Ja ha arribat el dia en que l’IVA a pujat a l’Estat espanyol, i segons sembla això afectarà al consum de la major part de famílies espanyoles. Durant una gran part de l’estiu, a part de sentir parlar als mitjans de comunicació sobre els diversos incendis que s’han produït al nostre país, només s’ha parlat de la pujada de l’IVA, de que si la gent ha de fer compres abans de l’1 de Setembre de 2012, que si els llibres dels alumnes costaran més cars, de com afectarà la vida als ciutadans per culpa d’aquest augment, etc.

Doncs bé, després de tot això sembla que és més l’interès pels mitjans de comunicació per posar-nos la por al nostre cos que el que serà l’augment en realitat. Quan d’alguna manera la gent ja estem acostumada a pujades de preus, a encarir la major part de les coses quotidianes, i altres qüestions, una situació com aquesta només fa que això hagi estat tema de debat durant molts dinars, sopars, quedades amb amics, etc., d’alguna manera em recorda a quan hi es va introduir la nova llei contra el tabac.

Tornant al que volia dir, la meva opinió és que quan d’alguna forma ens estrenyen, el que hem de fer i hem fet sempre en qualsevol societat es sobreviure com un pot. Si fóssim suficientment intel·ligents, ens haguéssim unit per protestar com cal i no cadascú mirant per la seva banda. Per tant, aquesta pujada si a la llarga contribueix a fer-nos més pobres el que hem de fer es renunciar a despeses materials que durant molt de temps hem cregut que eren necessàries.

Abans d’acabar volia manifestar també relacionat amb la pujada de l’IVA, l’increment que hi haurà amb la cultura, concretament en cinemes, teatres, concerts, etc.

Pel que fa referència als cinemes, cal dir que últimament els cops que he anat als cinemes amb prou feines les sales estaven al 25% de la seva ocupació, i sincerament no crec que aquest augment de l’IVA signifiqui la mort d’aquests llocs quan ja anteriorment el sistema que tenim implantat no millora. Crec que s’hauria de revisar que s’ofereix al públic i a quin preu, i si realment aquells que produeixen aquests tipus de productes han de seguir guanyant el que guanyaven o no.

En relació als teatres, cal dir que jo no soc un consumidor d’aquests espectacles, tot i que considero que veure una obra de teatre en directe té molt més valor que una pel·lícula de cinema, ja que un actor de teatre el pots veure en directe fent el que li agrada, o sigui actuar, i a més a més, crec que en aquest cas el públic és un públic que probablement va be econòmicament i que difícilment li afectarà aquest augment de l’IVA.

Finalment acabaré dient que un cop més crec que aquesta no serà l’última mesura que implantarà el govern per enfonsar més el ciutadà de classe baixa o mitjana.

By Burp

No hay comentarios:

Publicar un comentario