martes, 1 de mayo de 2012

No vull pagar


Fa uns dies vaig posar una emissora de radio, d’àmbit català i vaig assabentar-me del que feien algunes persones a Catalunya, com a forma de protesta pel que suposadament és un abús de l’Estat contra Catalunya. Així mateix, en un primer moment vaig creure que es tractava d’una broma i que la cosa no anava en serio, però avui dia 1 de maig de 2012 puc constatar que no ha estat el cas.
Font: http://www.websegur.com/2012/04/no-vull-pagar-ahora-o-nunca.html
Anant per parts, aquesta iniciativa es coneix com a Novullpagar i consisteix en que els catalans protestem a les autopistes de petges, pels desavantatges que existeixen entre els impostos recaptats a Catalunya i la inversió en diners que rep aquesta regió en comparació a altres Comunitats Autònomes on paguen menys impostos i en canvi, reben més inversió econòmica.
Doncs bé, avui 1 de Maig, als mitjans de comunicació finalment han mostrat la notícia de que una sèrie de persones s’ha plantat amb el seu vehicle als peatges de les autopistes i ha dit als treballadors que no volien pagar, provocant així cues quilomètriques en molts punts i molestant d’alguna manera aquelles persones que tornaven a casa seva, ja que aquests dies molts han pogut assaborir el pont de l’1 de maig, amb quatre dies de festa. Segons sembla l’acció s’ha dut a terme a certes zones i s’ha seguit més en unes que en altres. En alguns casos es veu que s’han tancat les barreres del peatge on hi ha treballadors per tal d’intentar que la gent pagués mitjançant les targetes de crèdit o de dèbit, però tampoc ha servit perquè la gent pagués.
Jo personalment he de dir que no he realitzat aquesta acció perquè no vull obtenir una multa o una sanció d’un màxim de 100 euros però m’ha semblat una iniciativa en certa manera força original i també mostra que cada cop més és important publicitar protestes o manifestacions a través de les xarxes socials.
Finalment vull manifestar que Catalunya té la major part d’autopistes de peatge de l’Estat, ja que en la resta del país es disposa d’una sèrie de carreteres en les que amb prou feines s’ha de pagar cap cèntim.

By Burp

No hay comentarios:

Publicar un comentario