domingo, 26 de febrero de 2012

La desforestació, un problema actual


Durant molts segles una de les matèries primeres que més ha utilitzat l’home és la fusta, provinent dels arbres, però a la llarga això ha creat un problema força important i que sembla ser que és poc conegut o les autoritats polítiques acostumen a fer cas omís, amb algunes excepcions com son les campanyes de repoblació forestal.
Font: http://www.fitovalnatura.com
Doncs be, la fusta com tots sabeu s’utilitza principalment per a material de construcció i el seu aprofitament, o per fer paper, d’entre d’altres usos no tant importants i massificats.
Pel que fa al paper últimament estem veient campanyes en les que es recomana no fer un ús inadequat amb el paper, per exemple, tenim que moltes certificacions, documents, etc. mitjançant les eines informàtiques poden ser guardats en un ordinador, disc dur virtual, etc. per tal de no utilitzar paper.
Això com tots sabem últimament està molt estès en països desenvolupats o del primer món ja que el veritable problema el tenim en països en vies de desenvolupament, on la fusta i per tant, la desforestació és una matèria primera fàcil d’obtenir per part de famílies amb pocs recursos i esdevé un material perfecte per a la construcció de cases. L’exemple d’aquesta situació es pot veure al Brasil, i més concretament amb les zones poblades pròximes a l’Amazones.
Per acabar es pot veure un mapa on es pot veure la superfície de massa forestal que s’ha perdut els últims anys a tot el món, concretament les zones marcades en color marró representen la massa forestal perduda i en color verd tenim les zones que existeixen actualment.
Font: http://www.cienciapopular.com/n/Ecologia/Deforestacion_Mundial/Deforestacion_Mundial.php
 By Burp

No hay comentarios:

Publicar un comentario