jueves, 9 de febrero de 2012

Praga, una ciutat interessant. Part I

Plànol de la ciutat de Praga. 

L'Agost de 2010, preocupat per una possible vaga de controladors aeris vaig decidir juntament amb un amic viatjar fins a la República Txeca, concretament a la ciutat de Praga. La idea que tenía d'aquesta ciutat gràcies a comentaris de certs amics, familiars, o coneguts era de ser una ciutat arquitectònicament molt bonica i relativament petita, podent arribar a totes parts caminant sense necessitat d'agafar cap tipus de transport públic. 
La veritat és que un cop allí vaig poder confirmar això i altres coses que intentaré resumir aquí d'alguna manera.
Imatge de la típica cervesa txeca.
Com la major part de persones d'aquest món sap, Praga és la capital de l'Estat conegut com a República Txeca, i el que vaig poder constatar aquí va ser lo bona que era la cerveseta, concretament la pilsner urquell (no confondre amb el protagonista d'una sèrie de ja fa els seus anyets). Si algú va a aquesta ciutat i li agrada la cervesa autentica segur que no marxarà sense probar-la igual que un licor tipic d'allà anomenat Becherovka (a mi no em va convencer). A més a més aprofitant doncs, que he citat aquestes begudes he de dir també que el menjar no estava gens malament, jo personalment vaig probar alguna cosa típica d'allá, però el que vaig poder comprobar va ser que podies agafar una bona borrachera amb poques corones. Si, corones, resulta que allá no tenen l'euro i vist lo vist, crec que no és mala idea, més o menys com el que passava a Espanya abans amb la pesseta i els turistes del nord.
Seguint amb el que deia, el que s'ha de destacar d'aquesta ciutat, són per una banda que hi havia una gran quantitat d'esglesies amb la seva torre i el seu rellotge, i per l'altra banda els quilometres que un pot fer només caminant.  
Imatge del centre de Praga
Així, si aneu a visitar aquesta ciutat és molt recomanable portar un bon calçat i viatjar-hi a l'estiu, ja que gent de la zona em va comentar que a l'hivern feia molt de fred i nevava bastant.
A part d'aquestes cosetes també és recomanable d'aquesta ciutat, la part corresponent a construccions jueves, això si, s'ha de vigilar ja que aquests s'aprofiten dels turistes demanant més diners per segons quines visites o "donant gat per llebre".
Finalmente i per acabar, cal destacar que també és una ciutat en la que es pot gaudir dels pubs o d'algunes discoteques per tal d'integrar-se amb la gent autoctòna, que en qualsevol viatge té la seva gracia, i sobretot en aquest cas pel que fa al turista masculí ja que allí pots assaborir les bones vistes que hi ha.

By Burp

No hay comentarios:

Publicar un comentario