lunes, 20 de febrero de 2012

Recessió i mitjans de comunicació


En el moment actual, tal i com es pot comprovar en qualsevol mitjà de comunicació, com pot ser la televisió, la radio, els diaris, etc. tinc la sensació que hi ha un interès creixent per tal d’enfonsar la moral de població.
Des de fa dies, qualsevol notícia que és tema de portada, acostuma a tenir a veure amb expedients de regulació d’empreses, rescats a països en bancarrota, en les notes que posen empreses dedicades a valorar el nivell de deute o el que es coneix com la prima de risc, com també retallades al sector públic ja sigui sanitat o educació, sobre els sous dels banquers, sobre estafes i corrupció de certs polítics, etc. Cal dir que de tant en tant, hi ha alguna excepció si per exemple es produeix algun èxit esportiu, però no és el més habitual.

A partir d’aquí doncs, em plantejo el dubte de si els que dominen aquests mitjans de comunicació es veuen abocats a provocar en la població una situació de pessimisme, perquè encara que la gent no estigui en una situació terrible psicològicament, tinguin la sensació que en poc temps els hi anirà pitjor. Sobre això no negaré que hi ha gent que ho esta passant molt malament però estic cansat de veure com els que manen, tant a nivell estatal com europeu o mundial només fan que moure’s en funció del que els grans organismes internacionals dicten, sobretot aquells que beneficien els bancs i caixes.
Crec que per molt malament que estigui qualsevol Estat, i més en el sistema capitalista actual, s’ha de donar esperances a la gent sense tenir la necessitat de mentir.
A més a més, personalment estic cansat de veure com qualsevol cap de setmana els llocs d’oci de les ciutats o pobles en els que faig vida social estan plens i la gent no para de gastar tant en béns de primera necessitat com en vicis. Amb això no vull negar la situació desfavorable que en general regna en l’actualitat però aquest fet em planteja dubtes de si la realitat de la que informen els mitjans de comunicació és la que impera o no.

By Burp

No hay comentarios:

Publicar un comentario